• Donacija pokretnih tabli – OŠ “Gornja Sapna”

  Home / Društvena odgovornost - MKF / Donacija pokretnih tabli – OŠ “Gornja Sapna”

  Donacija pokretnih tabli – OŠ “Gornja Sapna”

  11.9.2019

  Područna osnovna škola “Gornja Sapna” je osnovana kao petorazredna škola koja djeluje u sklopu JU OŠ “Sapna” u Sapni. Zbog velikog odliva stanovništva nastava se izvodi u jednoj smjeni koju je školske 2018/2019 godine pohađalo svega 68 učenika, raspoređenih u 4 razreda. Zbog nedostatka djece u jednom odjeljenju se odvija kombinovana nastava.

  Područna osnovna škola “Gornja Sapna” je jedna od opremljenijih škola zahvaljujući velikom angažmanu mladog nastavnog kadra i dobroj saradnji sa World Vision. Osoblje škole se obratilo zaposlenicima EKI Živinice sa molbom za donaciju pokretnih školskih tabli, kako bi postojeća nastavna pomagala imala veću efikasnost u procesu savladavanja nastavnog plana.

  EKI se rado odazvao pozivu na donaciju, te u sklopu redovnih Socijalno odgovornih aktivnosti obezbijedio pokretne table OŠ “Gornja Sapna”. Nastavno osoblje i đaci su pokazali iskreno zadovoljstvo doniranom opremom, a EKI-jevi zaposlenici su bili oduševljeni toplim domaćinskim dočekom i uručenom zahvalnicom, naslikanom rukama đaka, koja je baš zbog toga još dragocjenija.

  Kontakt forma

  We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.