• Donacija koševa za Udruženje pedagoga fizičke kulture Trebinje

  Home / Društvena odgovornost - MKF / Donacija koševa za Udruženje pedagoga fizičke kulture Trebinje

  Donacija koševa za Udruženje pedagoga fizičke kulture Trebinje

  15.1.2015

  MKF EKI je u sklopu svojih aktivnosti vezanih za pomoć lokalnoj zajednici, na predlog zaposlenika iz poslovnice EKI Trebinje, u oktobru mjesecu 2012. implementirao projekat nabavke dva mobilna koša sa ogradnim ceradama kao donaciju i pomoć lokalnoj zajednici Trebinje.

  U duhu društveno odgovornog ponašanja, unutar lokalne zajednice, EKI-jevi zaposlenici posjetili su „Udruženju pedagoga fizičke kulture“ na čelu sa predsjednikom udruženja g-dinom Radenkom Peškom, kako bi došli do informacija na koji način MKF EKI može doprinijeti poboljšanju uslova za rad Udruženja.

  Došli su do informacije da Udruženje planira organizaciju treninga i takmičenja za pionirski uzrast dječaka i djevojčica od 8 do 12 godina starosti.

  Obzirom da su nastavnici fizičke kulture, u svakodnevnom kontaktu sa pionirima gore navedenih školskih uzrasta, svjedoci da danas nažalost, imamo veći broj djece čiji roditelji nisu u mogućnosti plaćati mjesečne članarine, odluka je pala na nabavku mobilnih koševa koje bi mogli koristiti članovi cijele hercegovačke regije.

  Podsticanjem sportskog duha kod djece i omladine, značajno se doprinosi pravilnom tjelesnom razvoju djece, prepoznavanju pravih vrijednosti i posebno prevenciji delikvencije u adolescentnom dobu.

  Bilo je pravo uživanje učestvovati u ovom projektu, jer smo vođeni odgovornošću prema našim mališanima i omladini, sa ciljem da rastu i razvijaju se pravilno i zdravo.

   

  Kontakt forma

  We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.