• Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju Sarajevo

  Home / Drustvena odgovornost - MKD / Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju Sarajevo

  Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju Sarajevo

  17.7.2020

  Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju Sarajevo je složena rehabilitacijska i odgojno-obrazovna ustanova koja je osnovana još 1946. godine. Osnovna djelatnost ove ustanove je razvrstavanje, dijagnostika, rehabilitacija, obrazovanje i osposobljavanje djece i omladine oštećenog sluha i govora.

  Centar ima status specijalne ustanove za tretman djece i omladine sa posebnim potrebama. Broji sedamdeset i pet polaznika koji su uključeni u proces obrazovanja, a svakodnevno dolaze i djeca iz drugih škola na individualnu rehabilitaciju. U okviru srednjoškolskog obrazovanja, djeca se mogu opredijeliti za pohađanje opšte ili stručne srednje škole gdje stiču razna zvanja i zanimanja, poput frizera, krojača, tapetara, autolimara i sl.

  U nedostatku sredstava za nabavku školskog pribora i opreme, a znajući za EKI-jev projekat “Socijalno odgovorne aktivnosti”, osoblje Centra se obratilo osoblju EKI Sarajevo sa molbom za donaciju.

  Molba je uvažena i EKI je realizovao donaciju koja će biti od velikog značaja polaznicima Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju.

  Kontakt forma

  We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.